maanantai 27. syyskuuta 2010

Suolaiset karppaajan muffinsit

Kokeilin aamulla tehdä suolaisia muffinseja alakarppityyliin. Epämääräisestä ainesten sekoittelusta syntyi yllättävän hyvä aamupalavaihtoehto - tai pikkusuolainen karppaajien kahvipöytään. Resepti siis muistiin ennen kuin unohdan sen!


Suolaiset muffinsit alakarppaajien tyyliin

Reseptistä tulee kahdeksan muffinsia.

2 kanamunaa
0,5 dl soijajauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl juustoraastetta
kinkkua, salamia, pekonia tms. pieneksi silputtuna (itse käytin tähän versioon pekonia ja salamia)
25 g voita sulatettuna
2 rkl kermaa
tarvittaessa suolaa

Vatkaa kanamunat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kanamunien joukkoon yhdessä sulatetun voin ja kerman kanssa. Lisää taikinaan silputtu liha ja juustoraaste, sekoita varovaisesti niin että aineet tasoittuvat. Jaa taikina hyvinvoideltuihin muffinsivuokiin tai vahvoihin paperivuokiin ja paista noin 170 asteessa kunnes pinta on saanut väriä ja muffinsit läpeensä kypsiä. Muffinsit saattavat lässähtää hieman uunista otettaessa, mutta makua se ei haittaa. Tarjoile haaleina. Itse pursottelin päälle koristeeksi pieniä majoneesiruusukkeita, hyvää oli!