keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Lime-valkosuklaakakku

Joulun kunniaksi ei-niin jouluinen hyydykekakku. Eihän kaiken tarvitse jouluna maistua kanelilta, inkivääriltä, neilikalta, glögiltä tai pipareitlta...


Hyydytetty Lime-valkosuklaakakku

Pohja:

200 g digestivekeksejä muruina
80 g sulatettua voita

Täyte:
5 dl vispikermaa
400 g maitorahkaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
250 g valkosuklaata
1 dl sokeria
7 liivatelehteä
limemehua

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin tässä kakussa 24 sentin vuokaa). Sulata voi ja hienonna keksit. Sekoita voi keksimuruihin ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, sulatettu suklaa ja maitorahka sekä limen raastettu kuori ja mehu. Kiehauta pari ruokalusikallista sitruunameuha pienessä kattilassa, purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuuman sitruunamehun joukkoon. Älä keitä seosta liivatteiden lisäämisen jälkeen! Lisää liivateseos täytteeseen hieman jäähtyneenä, muutama tippa kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakku valkosuklaarouheella tai mielesi mukaan.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Pikku-Unna