torstai 22. marraskuuta 2007

Omenachutney

Joulun lähestyessä innostun kehittelemään erilaisia herkkuja joulupöytään. Pidän kyllä perinteisistä jouluherkuista, mutta toisaalta haluan joulupöytääni yksilöllisyyttä ja vaihtelua. On myös hauska ajatella, että joulun kynnyksellä tekemästäni herkusta saattaa ajan myötä muodostua oman perheeni perinne, joka aikanaan siirtyy meiltä tuleville sukupolville.

Tänä jouluna joulupöytään tekee tulonsa intialaisvaikutteinen omenachutney. Se sopii erinomaisesti perinteisen joulukinkun seuraksi.

Omenachutney

4 hapanta omenaa pieninä kuutioina
2 puna- tai keltasipulia silputtuna
puolikas lime (tai sitruuna) silputtuna
2 rkl etikkaa
vajaa puoli desiä vettä
6 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl valkopippuria
1 tl maustepippuria
(rusinoita jos tykkää niistä)

Kaikki nakataan kattilaan ja sekoitetaan. Seosta keitetään miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen kunnes se sakenee. Keittämiseen kannattaa varata aikaa tuntikin. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.

Ei kommentteja: