torstai 18. marraskuuta 2010

Hapanimelät kasvikset

Julkaisen tämän reseptin ihan vain ystävääni varten - mutta totta kai muutkin saavat kokeilla. Hapanimelät kasvikset maistuvat oikeastaan minkä tahansa kanssa - nauta, possu, kana, kala ja katkaravut passaavat ruuan joukkoon kypsennettynä ihan sellaisenaankin. Hyvää eikä edes vaikeaa!

Hapanimelät kasvikset neljälle

Rasia kirsikkatomaatteja
Kokonainen kurkku
Kaksi paprikaa
Kokonaisia chilipalkoja kourallinen
Puolikas ananas tai vaihtoehtoisesti tölkki tai pari ananaspaloja omassa mehussaan
Kaksi pientä punasipulia
Kolme valkosipulinkynttä
7 rkl ketsuppia
1-2 rkl etikkaa
1-2 rkl sokeria
1-2 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 rkl soijakastiketta
(ananasmehua ja maissijauhoja 2 tl)


Ihan aluksi täytyy varoittaa että mausteiden määrät ovat aivan hatusta vedettyjä - en ole koskaan elämässäni mitannut kuinka paljon aineksia ruokaan menee, teen nämä kasvikset aina "mutu"-tuntumalla.

Lohko sipuli reilunkokoisiksi paloiksi ja silppua valkosipuli. Kuutioi paprika ja kurkku 2x2cm paloiksi. Paloittele ananas. Huuhtele tomaatit.

Kuumenna reilu loraus rypsiöljyä isolla pannulla tai wokissa. Kuullota sipulilohkoja öljyssä hetken, lisää sitten valkosipuli. Kun valkosipuli alkaa kuullottua, lisää kurkku, paprika ja kokonaiset chilipalot. Paista noin minuutti. Lisää ananas ja ja jatka paistamista toinenkin minuutti.

Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja sekoita joukkoon ketsuppi. Jos haluat, voit lorauttaa joukkoon myös puolisen desiä ananasmehua. Mausta kasvikset osteri-, kala- ja soijakastikkeella, lisää joukkoon sokeria ja etikkaa hapanimelyyttä tuomaan. Kokeilemalla löytyy paras lopputulos!

Sekoita joukkoon viimeisenä kirsikkatomaatit. Anna kasvisten muhia liedellä kunnes tomaatit ovat kuumenneet. Jos käytät kastikkeessa ananasmehua, voit halutessasi suurustaa kastikkeen lopuksi. Nosta pannu liedeltä, sekoita maissijauhot tilkkaan ananasmehua ja kaada seos kasvisten joukkoon sekoittaen. Nosta pannu takaisin liedelle ja anna kiehahtaa nopeasti jotta kastike suurustuu.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

JEEEE! NAMIIII!!! YAM YAM!!! THANKS BABE!!!!!