perjantai 14. lokakuuta 2011

Muualta bongattujen juustoisten reseptien kaksi parasta.

Järkyttävän huono otsikko, mutta olkoot, en keksi parempaakaan.

Muhun on iskenyt lievä inspiraation puute keittiön puolella, joten olen viimepäivinä turvautunut useampaan otteeseen eri ruokablogien valmiisiin ideoihin. Hyviä ruoka- ja leivontablogeja on netti pullollaan, mutta vain muutamaa niistä jaksan seurata aktiivisesti. Pastanjauhantaa vetää mun yhden hengen taloudessa aika usein sen pisimmän korren, mutta nyt kun hakusessa oli helppo, nopea ja vähän erilainen juustoinen resepti, jota viitsii testata yksinkin, jäi Pastanjauhantaa yllättäen vaille kultamitalia.

Pippurimyllyn paistettu Brie-juusto ansaitsee silti vähintäänkin kunniamaininnan tämän juustohullun blogissa.




Kultamitali menee kuitenkin tällä kertaa muualle, nimittäin syksyn ylivoimaisesti paras resepti löytyi Kaikki äitini reseptit -nimisestä blogista. Nopea visiitti Pastanjauhajien blogiin paljastaa, että myös siellä kyseinen resepti on testattu ja hyväksi todettu - so you don't have to take just my word for it... Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!




Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa
(Ohje on peräisin Visa Nurmen ja Antti Vahteran keittokirjasta "Likivihreät")

2 pussia buffalomozzarellaa
2 avokadoa
2 dl ruokajugurttia
1 sitruuna
2 tl sokeria
1/2 punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa
tuoretta rosmariinia
Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele avokadot. Pyörittele palat puolikkaan sitruunan mehussa etteivät ne tummu. Revi/leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele palat laakealle lautaselle. Sekoita jogurttiin puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri. Levitä seos juuston päälle. Heitä pinnalle avokadokuutiot ja silputut yrtit sekä chili. Viimeistele herkku mustapippurilla ja suolalla.


Ohjeesta saa muuten aika helposti väännettyä vähähiilarisen version halutessaan. Sokerin sijasta jogurtin voi makeuttaa vaikkapa ripauksella hermesetasia.

1 kommentti:

Nanna kirjoitti...

Nyt en voi olla sun kanssa kun samaa mieltä!...Siis, että tämä mozzarellajuttu on niiiiin hyvää ja ihanaa, että se on löytänyt tiensä jo useisiin blogeihin (sieltä keittokirjasta siis)!