maanantai 28. marraskuuta 2011

Projektina sello - lestiä puuhaamassa

Perjantai-iltana soitin antaumuksella levysirkkeliä ja (huonoa) vannesahaa. Ajattelin käydä sahauttamassa lestin osat puusepällä joulukuun aikana ja koota lestin omin päin ennen kuin kansalaisopiston kurssi jatkuu. Lestiin hankkimani vaneri on sen verran jytkyä tavaraa että en viitsisi Lapuan ala-asteen huonolla vannesahalla sitä ruveta työstämään.

Kyllä tässä alkaa jo vähäsen olla sitä tekemisen makua...

10 kommenttia:

Leo kirjoitti...

Hei Anna,

Vaikuttavan blogisi löysin tänään kun etsin googlesta "sello piirustukset" sanoilla piirustuksia tähän soittimeen mikä on pitkään ollut haaveenani osata saatikka hallita. No, unelmat sikseen.

Mistä olet tilannut piirustukset? Toivon että osaisit antaa pientä vinkkiä.

Anna kirjoitti...

Heippa!

Piirrustukset olen tilannut täältä: http://www.orpheusmusicshop.com/

Olen kuullut että Suomestakin saa _jostain_, mutta en itse ole löytänyt, joten päädyin tilaamaan ulkomailta.

Leo kirjoitti...

Kiitos paljon :D

..mutta täytyy avuttomana kysyä vielä, että millä nimellä ne löytyvät tuolta?

Selailin jonkin aikaa sivuja ja totesin ettei satu silmään millään, ovathan ne kuitenkin tuolla "the Strad shop -> books ->" -osiossa?

Anna kirjoitti...

Posters -osiosta löytyy. Julisteissa on yksityiskohtaiset piirustukset toisella puolella.

http://www.orpheusmusicshop.com/category-9.html

Leo kirjoitti...

Niinpä tietenkin, siinähän se lukee heti ensimmäisenä. Kiitos vielä.

Rakennatko selloasi aivan itseopiskelemalla vai kuinka?

Anna kirjoitti...

Osallistun kansalaisopiston soitinrakennuskurssille (jossa kaikki muut rakentavat viulua, mutta periaate on aika lailla sama, työmäärä ja materiaalimenekki sellossa vain paljon suurempi). Osan työstä teen kotona jos ehdin - teen opinnäytetyötä parhaillani ja aikaa sellon rakentamiselle ei kauheasti jää. Sellon- ja viulunrakennusta koskevia blogeja ja keskustelupalstoja selailemalla pääsee vähän jyvälle siitä, millainen urakka on tiedossa. Jos englanninkieli taipuu, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan maestronetin Pegbox -keskusteluun.

http://www.maestronet.com/forum/index.php?showforum=4

Palstalla kirjoittelee paljon koneneita (ja kokemattomia) soitinrakentajia, pääasiassa amerikkalaisia, mutta myös Eurooppa ja Aasia ovat edustettuna keskustelupalstalla. Sieltä voi kysyä neuvoa ja ohjeita tiukan paikan tullen ja ihan keskusteluja selailemallakin saa paljon soitinrakentamiseen liittyviä vinkkejä. Tietysti kokeneet soitinrakentajat viilailevat mielellään pilkkiua ja ihan kaikesta hifistelystä ei välttämättä tarvitse välittää.

Tässä vielä eräs blogi, joka ainakin allekirjoittaneen mielestä oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja antoisa. Blogissa käytiin sellon rakentamisvaiheet melko yksityiskohtaisesti läpi paitsi käytännön työn myös estetiikan ja taiteen kannalta tarkasteltuna.

http://allthingsstrings.ning.com/profiles/blogs/starting-work-on-a-new-cello


Tuli vielä mieleen. Jos olet kiinnostunut tuon de Munck -sellon "kopioimisesta", minulle on syystä tai toisesta päätynyt kaksi julistetta piirustuksineen kyseisestä sellosta, enkä todellakaan molempia tarvitse. Luovun toisesta ihan mielelläni.

Leo kirjoitti...

Ahaa, kuitenkin jollain lailla "itsenäinen" työ. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta kurssilta.

Viulun -ja sellonrakentajien sivuja on jonkun verran tullut selailtua. Tuli tuosta Strings -blogista mieleen eräs kuvagalleria, jossa eräs Jasmine Davis työstää sellon alusta loppuun.

Tietenkin jos et sitten ole jo törmännyt kyeiseen galleriaan.

http://www.jasminedavis.com/cello/gallery/

Helpottaisi todella paljon jos haluat myydä/luovuttaa piirustukset?

Anna kirjoitti...

Jos et ole jo ehtinyt tilaamaan piirrustuksia, niin kyllähän mä voin tuon toisen julisteen sulle laittaa tulemaan. En tiedä kehtaanko mä siitä mitään pyytää... Postituskulut ehkä?

Leo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Leo kirjoitti...

Hei, aiotko lähettää sähköpostiosoitteellasi jotain vastausta niin voin vastata takaisin yhteystietoni?

Profiilistani löytyy sähköpostiosoitteeni.