Tässä kohdassa huomasin jopa ottaa sen kuvan, ennen kuin ehdin ahneuksissani upottaa lusikkani kakkupalaan...

Baileys-mascarponekakku (à la Hopeahiutaleita)
Pohja:
200 g digestivekeksejä hienonnettuna
n. 75 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
Täyte:
n. 400 grammaa mascarponea
4 dl kuohukermaa
1,5 dl tomusokeria
vaniljasokeria
1,5 dl Baileys-likööriä
7 liivatelehteä
Pinnalle:
esim. kinuskikastiketta ja hasselpähkinöitä
Leikkaa irtovuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Sekoita sulatettu voi ja keksimurut ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja mausta vaniljasokerilla. Lämmitä likööri kattilassa, purista pehmenneet liivatteet kuiviksi ja sekoita ne kuumaan likööriin - älä keitä seosta liivatteiden lisäämisen jälkeen! Lisää hieman jäähtynyt likööri-liivateseos mascarponevaahtoon ohuena nauhana, jatkuvasti sekoittaen. Kaada seos kakkupohjan päälle. Koristele pinta kinuskikastikkeella, hasselpähkinöillä tai mielesi mukaan, ja anna kakun hyytyä yön yli.
Tarjolla oli baileys-kakun lisäksi pestohyrriä ja kinkkupiirakaa à la Marie. Tarjolla oli myös Pirkan ohjeella leivottuja brownieseja, kotijuustoa ja mangorahkakakku, johon tekaisin pohjan gluteenittomista kekseistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti