keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Aamiaisleipää

Passion for Food -kokeilut jatkuu. Tein aamupalaa kirjan mukaan. Täyttävää oli, mutta nyt on pakko todeta että sorry Sara, mun aamiaisleipäkombinaatio toimii ainakin omaan makuuni paremmin, tosin se on hyvin samantyyppinen.



Saran aamiaisleipään tuli mm. kanamuna, savukinkkua, salamia ja kahta erityyppistä juustoa. Oma aamiaisleipäversioni on tässä.


Annan aamiaisleipä


2 maalaisleipäviipaletta rapeaksi paahdettuina (paahdan leivät yleensä pannulla munan ja pekonin paistamisen jälkeen)
4 viipaletta emmental sinileimaa tai vastaavaa
4 viipaletta kermajuustoa, esim. oltermanni tai vastaava
3 rapeaksi paistettua pekoniviipaletta
3 viipaletta salamia
Kananmuna, voissa paistettuna, "sunny side up" - eli ketuainen saa jäädä löysäksi ja valuvaksi.
Aromisuolaa
Kaksi tomaattiviipaletta
Majoneesia
Dijonsinappia
Mustapippuria

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Aloita leivän kasaaminen sivelemällä leipäviipaleet dijonsinapilla ja majoneesilla. Laita kaksi emmental- ja kaksi kermajuustoviipaletta toisen leipäviipaleen päälle, lado päälle salamiviipaleet, pekoni ja sitten kananmuna. Ripottele kananmunalle hyppysellinen aromisuolaa. Nosta varovaisesti päälle toinen leipäviipale, mutta älä paina ettet riko keltuaista. Lisää päällimmäiseksi loput juustoviipaleet ja lopuksi tomaattiviipaleet. Lämmitä leipää uunissa kunnes juusto on sopivasti sulanut. Leikkaa leipä lopuksi kahtia keltuaisen kohdalta ja mausta mustapippurilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ui, miten hyvän näköinen!