tiistai 1. helmikuuta 2011

Syötävän hyvä keittokirja!

Ystäväni oli sanaut joululahjaksi Sara La Fountainin Passion for Food -kirjan. Selasin sen nopeasti kannesta kanteen hänen luona käydessäni ja kävin vielä samana päivänä ostamassa kirjan omaan keittiöönkin. Resepteissä on vahva amerikkalainen leima, mikä ei tietenkään ole yllätys - onhan kirjoittajan juuret puoleksi Atlantin toisella puolella. Ruuissa käytetään reilusti mausteita: tabascoa, limeä, kuminaa, inkivääriä, korianteria, chiliä... Ja se tietysti sopii minulle, tulisen ja luonteikkaan ruuan ystävälle. Makeiden herkkujen reseptit ovat rentoja, huolettomia ja helppoja.

Mutta aivan parasta kirjassa ovat kuvat! Upea väriläiskä joka keittiöön.









Lienee turha kertoa, mitä tässä taloudessa kokkaillaan seuraavien kuukausien ajan... Kana-chipotlequesadillat (toiseksi ylimmässä kuvassa) ovat jo päässeet kokeiluun, ja hyviä olivat, tosin itse olisin ehkä vaihtanut yksittäispakatut cheddarviipaleet joko ehtaan cheddariin tai sitten tyystin muuhun vahvan makuiseen juustoon. Sulatejuustotyyppinen cheddar ei ole oma suosikkini.

Erityismaininta täytyy antaa tomaattisalsan ohjeelle - se kruunasi aterian ja oli niin hyvää että ehkäpä ansaitsee tulla julkaistuksi myös blogissani.


Saran superhyvä salsa

1 rasia kirsikkatomaatteja pieniksi paloiksi leikattuna
Puolikas punasipuli silputtuna
Yhden limen mehu
Puoli nippua korianteria silputtuna
1 tl Garlic Tabascoa
4 rkl öljyä
2-3 rkl sokeria
Suolaa

Ohje lyhyesti: Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ei kommentteja: