lauantai 10. syyskuuta 2011

Mineraalipohja vs. "mineraalipohja"

Nyt kun olen päässyt tutustumaan mineraalimeikkeihin - tarkoitan nyt aitoja, kunnollisia sellaisia, enkä mitään Maybellinen tai L'orealin "hyviäyrityksiä" - on alkanut vähiinsä ihmetyttämään, miksi ihmeessä sitä on tullut vuosikausia tällättyä naamaansa tuotteilla, jotka sisältävät kaikenlaisia turhia ja joissain tapauksissa jopa hieman epäilyttäviäkin ainesosia? Tai, no, syy on tietysti siinä, että en ole ollut riittävän tietoinen mineraalimeikkien olemassaolosta. Harmittaa silti: En usko, että ihoni on ainakaan suoranaisesti iloinnut käyttämieni meikkivoiteiden ja -puutereiden kaikista ainesosista. Tuntuu että jo viikon meikkivoiteettomuuden jälkeen iho on paremmassa kunnossa. Sitäpaitsi olen maksanut paljon turhasta. Aikaisemmin käyttämäni tuotteet olivat suorastaan kyllästetty talkilla ja muilla turhilla "täyteaineilla".


Kumpikohan seuraavista nyt olikaan se NATURALE...?



Lily Lolo mineral foundation

Ingredients: Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarine Blue

(Linkkien takana Incihaku.fi:n suomennokset ainesosille. Aika kätevä muuten tuo incihaku, jos yhtään kiinnostaa millä naamaansa pakkeloi.)

L'oreal Paris True Match Naturale Mineral Foundation

Ingredients: Active Ingredients: Titanium Dioxide (3.0%), Zinc Oxide (5.0%); Inactive Ingredients: Talc, Boron Nitrate, Dimethicone, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Cetyl Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Triisocetyl Citrate, Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice, Tocopherol (Natural Vitamin E), Panthenol, May Contain (+/-):, Bismuth Oxychloride (CI 77163), Iron Oxides

(En edes jaksa ruveta linkittämään jokaista ainesosaa erikseen incihaun sivuille.)

Otin tähän L'orealin esimerkiksi ihan vain siksi koska se oli ensimmäinen, jonka ainesosaluettelo löytyi suhteellisen helposti internetistä. Täytyy myöntää, että en ole ikinä edes kokeillut kyseistä tuotetta, mutta tuskin Maybellinen vastaava tuote kovin paljoa tuosta eroaa. Ollakseni täysin rehellinen itseäni kohtaan minun olisi pitänyt etsiä eräännimeltämainitsemattoman meikkivoiteen ja irtopuuterin ainesosaluettelot, mutta joskus on mukavaa olla autuaallisen tietämätön jositakin asioista, vai mitä?

Ei kommentteja: