maanantai 18. lokakuuta 2010

Kenkiä, kenkiä, oi, ihania, lämpöisiä, pehmeitä kenkiä!

(Nyt tulee ylipitkä postaus jostain niin turhasta kuin kengistä ja vaatteista, sorry...)

Inhoan shoppailua. Oikeasti. Olen se yksi miljoonasta -nainen, jonka mielestä shoppailu on ahdistavaa ja ärsyttävää. Tänä vuonna, näin talven kynnyksellä, oli kuitenkin pakko nöyrtyä tuhlaamaan rahaa johonkin niin turhaan kuin vaatteisiin ja asusteisiin. Talvivaatevarastoni on nimittäin auttamatta vanhentunut tai jäänyt pieneksi - ja kunnon talvikenkiä en ole koskaan omistanutkaan.

Sen sijaan että olisin laahustanut liikkeestä toiseen mitään löytämättä täräytin isommanpuoleisen tilauksen Ellokselle ja Brandokselle. Muutama laatuvaatekappale henkarissa ja peruspaidat ja legginsit hyllyllä helpottavat jokapäiväistä talvivaatetuksen valintaa mielestäni täysin riittävästi. Siispä housu-pusero-takki-linjalle riitti melko vaatimatonkin investointi. En hullaannu vaatekappaleista samalla tavalla kuin muut tuntemani naiset - harvemmin minua edes huvittaa panostaa pukeutumiseen sen kummemmin, kunhan nyt yritän jotain säädyllistä löytää päälleni.

Okei, okei, villakangastakkini oli aivan liian kallis siihen nähden että tällä hoikistumisvauhdilla tarvitsen jouluun mennessä ammattiompelijan pienentämään sitä.

MUTTA KENGÄT!

Mikä kumma siinä on että niitä ei koskaan ole tarpeeksi? Voi, kunpa puhuisin edes viehättävän naisellisista korkokengistä ja saappaista, mutta en! En osaa kävellä koroilla ja supernaisellisten saappaiden idea on pilalla siinä vaiheessa kun alle joutuu pukemaan paksut, epäseksikkäät villasukat. Minä muutenkin inhoan sukkien pitämistä, aivan samantekevää jäätyykö varpaani vai ei.

Olen talvet siis räpiköinyt vanhoissa tennareissa tai nilkkureissa (joita inhoan niitäkin), kunnes jonkin aikaa sitten päätin repäistä kunnolla. Hyi olkoon, minähän inhoan UGGeja - noita kamalia, rumia, pullataikinamöhkäleiltä näyttäviä kenkiä. Vaan nytpä iskikin hetkellinen mielenhäiriö, joskin tein päätökseni UGG-käyttäjien kokemusten enkä kenkien ulkonäön perusteella. En siis edelleenkään pidä UGGeja, EMUja tai muita vastaavia esteettisesti viehättävinä kenkinä - mutta ihanat ne ovat silti!

Kuinka pehmeät, kuinka lämpimät! Voin halutessani unohtaa inhoamani sukat kokonaan! UGG Australian Classic Cardyt, nuo harmaat peikkokengät, veivät sydämeni. Niissä on mahdottoman mukava lompsia kylmälläkin säällä, eikä ne ole aivan niin rumat kuin perinteisemmät lampaanvilla-mokkanahkakengät. Jopa miehenmöhkäleeni on alkanut niille lämmetä.

Ja sitten iski mielenhäiriö II. Jos UGGin Classic Cardyt olivat näin hyvät, niin pakkohan minun oli toisetkin lampaankarvakengät hankkia! UGGien uskottavuutta syö vain kovasti se made in china -lappu yhdistettynä korkeaan hintaan, joten toisten UGGien hankkiminen tuntui vähän idioottimaiselta ajatukselta. Sitäpaitsi lompakkoni on muutenkin aivan riittävän kevyt.

Satuin Brandoksen sivuja selaillessani törmäämään ruotsalaisiin Shepherd-jalkineisiin. Ulkonäöltä niitä ei ainakaan tämä asiaan perehtymätön UGGeista erottanut - aivan yhtä rumia, puolet halvempia vain - mutta ulkonäkö olikin nyt toissijainen seikka mukavuuden ja pehmeyden rinnalla. Tutkin asiaa tarkemmin, ja koska valmistusmateriaalit osoittautuivat jotakuinkin samoiksi kuin UGGeissa ja lisäksi Brandos tarjoaa ilmaisen toimituksen ja palautuksen myymilleen kengille, tulin siihen tulokseen, että kengät ovat ainakin kokeilemisen arvoiset. Reilu satasen hintakaan ei päätä huimannut ainakaan yhtä paljoa kuin UGGien kahden ja puolensadan euron hintalappu.

Siispä kengät tilaukseen. Kiitos Brandoksen nopean toimituksen, kengät olivat suhteellisen nopeasti perillä Itellan säheltämisestä huolimatta. Ja kyllähän ne ovat aivan superihanat! Pehmeät, lämpimät ja niin rumat että ovat jo suloiset - vähän kuin eglanninbulldogit. Suosittelen lämpimästi UGGien korkeaa hintaa ja valmistusmaata boikotoiville. (Sitäpaitsi made in Macedonia kuulostaa minun korvaani piirun verran paremmalta kuin made in China - onhan Makedonia kuitenkin Euroopassa... Vai, tuota, ööh...)


Vasemmalla Shepherdit, oikealla (väärän kenkälaatikon päällä tosin) UGG Classic Cardyt:



Ystäväni tilasi samaan satsiin nämä Shepherdin talvisaappaat. Nämä ovat oikeastikin aika söpöt:



Seuraavaksi hankintalistalla ovat ehdottomasti nämä Anna Suin superihanat kengät. Mukavuudesta en tiedä, mutta kauniit nuo aivakin ovat. Vielä kun löytäisi jostakin nelisen sataa ylimääräistä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ite oon ettimässä kans UGGseja/jäljitelmiä. Tykkäätkö, että nuo shepherdit on yhtä lämpimät kuin UGGsit?

Anna kirjoitti...

Yhden talven käyttökokemuksen perusteella voin todeta että hinta-laatu-suhde Shepherdillä on paljon parempi kuin UGGilla - ja kyllä, varpaat pysyvät ruotsalaiskengissä lämpiminä jopa 30 asteen pakkasella ilman sukkia! Tänä syksynä taitaa olla aika tilata toiset samanlaiset.