maanantai 25. lokakuuta 2010

Uunikuivatut kirsikkatomaatit



En kuollaksenikaan muista mistä olen aikoinani saanut idean kuivattaa tomaatteja uunissa. Ehkä jostain tv-ohjelmasta, tai kenties lehdestä, kuka tietää. Joka tapauksessa lopputulos on mainio - sopivat todella hyvin esimerkiksi salaatteihin tai tapaspöytään.


Uunissa kuivatut kirsikkatomaatit

Kirsikkatomaatteja
Timjamia
Oreganoa
Basilikaa
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Jos jaksat sotkea ja näpertää, voit poistaa siemenet tomaateista ja asetella ne vaihtoehtoisesti riittävän tiheälle ritilälle tai vastaavalle (muista kuitenkin suojata uuni asettamalla esim. foliolla vuorattu pelti ritilän alle). Ritilän päällä tomaatit kuivuvat paremmin, joskin lopputulos on mielestäni riittävän toimiva myös pelkkää peltiä käyttäen. Sekoita oliiviöljyn joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja yrtit. Valuta maustettu oliiviöljy tomaattilohkojen päälle ja ripottele pinnalle vielä suolaa ja pippuria. Kuivaa tomaatteja 2-3 tuntia noin 100-120 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja: