torstai 11. lokakuuta 2007

Vuohenjuusto-kanapurilaiset

Olen vuohenjuustoaddikti. Jos haluan herkutella, ostan paketin vuohenjuustoa ja syön sen sellaisenaan. Ja kotitekoiseen kanahampurilaiseen vuohenjuusto sopii aivan mainiosti.


Vuohenjuusto-kanapurilaiset - 4 annosta

Kahdeksan maalaisleipäviipaletta tai neljä halkaistua isoa sämpylää
Neljä kanan rintafilettä (hunajamarinoitu sopii tähän aivan hyvin)
Pötkö mieluisaa vuohenjuustoa
2 isoa punasipulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
2 tl balsamicoa
2 tl ruokosokeria
Muutama timjaminoksa
Oliiviöljyä

Lisäksi:
Salaattia
Tomaattia
Suolakurkkuviipaleita
Majoneesia
Sweet chili -kastiketta tai paholaisenhilloa
Mustapippuria

Aloita kuullottamalla punasipulia oliiviöljyssä pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes sipuli on pehmeää. Varo ruskistamista. Sekoita joukkoon sokeri, balsamico ja timjami. Nosta sivuun odottamaan.

Paista sitten kananfileet, mutta varo etteivät ne kuivu liikaa. Jaa vuohenjuusto neljään osaan ja murustele se fileiden päälle. Gratinoi pihvejä grillivastuksen alla uunissa kunnes juusto on hieman sulanut.

Paahda leivät kevyesti ja kokoa hampurilaiset. Laita pohjalle salaattia, sitten punasipulihilloketta ja sen päälle juustokuorrutetut kanafileet. Viipaloi päälle vielä tomaattia ja suolakurkkua, mausta majoneesilla, chilikastikkeella ja mustapippurilla. Jos purilaiset eivät tahdo pysyä kasassa, voit halutessasi painaa cocktailtikun niiden läpi. Tarjoile salaatin ja vaikkapa ranskalaisten kera.

Ei kommentteja: